Efter mycket övervägande har vi inte kvar våra Blåankor längre. I dagsläget verkar det som vi kommer få nya individer till gården runt V.32, och de kommer då att bli anslutna till genbank.2014 bestämde vi oss för att vi skulle satsa på Svensk Blåanka, vi fastnade för dom olika färgerna dom kunde ha och att dom är utrotningshotade. Det vi inte visste då var att enbart dom i genbank "räknas". Vi skaffade ägg och kläckte upp själva. Vi fick både ankor och drakar, så hade vi vår första grupp av Blåankor. Och vi var även och köpte en anka från genbank för att få in mer ljusa gener.
Lagom till våren 2015 när ankorna hade värpt ett tag och vi började hoppas på att nån skulle vilja ruva så slog räven till, hade ihjäl alla ankor förutom en av drakarna. Dessvärre dog han nån vecka senare och så stod vi utan ankor. Men vi hade sparat ägg precis innan attacken så dom la vi i kläckarn och fick fram dom individerna vi har idag.
Gruppen består idag av 3 honor och 2 drakar. Men hoppas på att de vill ruva lite så att vi får fram nån mer anka.
Haft många funderingar på att skaffa genbank och vart påväg, men blir alltid stoppad av tanken att vi kan ju inte göra oss av med våra egenuppkläckta ankor. 
Dom är Otroligt trevliga och eftersom vi har "gullat" med dom sen dom var små så kan vi ropa och vissla in dom.